dissabte, 16 d’agost del 2008

I ara què fem amb Abkàssia i Ossètia?

Els anomenats sobiranistes liberals catalans (llegeixi’s, els “cadells” de Convergència Democràtica, Fundació Catalunya Oberta, etc.) sovint tenen les idees molt clares: el liberalisme és l’únic sistema que duu a la felicitat de l’ésser i al progrés real de la humanitat, contràriament al que fa la bruta i corrupta socialdemocràcia, sistema que només fomenta la peresa i l’adotzenament. I, aplicant una curiosa relació de causa-efecte, creuen que les nacions sense estat tenen el seu futur garantit sota l’empar del liberalisme. Això no deixa de resultar graciós, sobretot si veiem qui són alguns dels “companys de viatge” d’aquests liberals nostrats. Entre molts d’altres, gent com José Maria Aznar, Federico Jiménez Losantos, Fernando Savater, Eduardo Zaplana, Esperanza Aguirre, Pedro J. Ramírez, Rosa Díez..., es defineixen fonamentalment com a liberals a ultrança també. Curiosa família, doncs, la liberal, sí senyor!

Que el català i la seva cultura necessitin indiscutiblement de mecanismes de protecció per subsistir i no ser esborrats del mapa per les cultures majoritàries (anglosaxona i castellana), tal com passaria ben aviat si s’apliquessin les normes liberals de mercat stricto sensu en el camp políticocultural, em sembla que no s’ho han acabat de plantejar mai. Per tant, liberals per algunes coses sí, però proteccionistes per algunes altres, també. I així anem fent.

Però bé, ara els profetes d’aquest liberalisme-catalanosobiranista tenen un nou conflicte a la vista. Els dos territoris secessionistes de la república de Geòrgia, Abkàssia i Ossètia, volen tenir estat propi. Això sí que trenca esquemes! Evidentment, per una qüestió de principis sobiranistes els liberals nostrats han de donar suport a tota nació que es vulgui alliberar del jou estatal que l’oprimeix, només faltaria! Com més banderes millor per a la llibertat i tot això. Ara bé, aquests territoris tenen el total suport políticoestratègic...del Moscou dels Medvièdiev-Putin. Anatema!!! Expansió i enfortiment dels postcomunistes que, ai las!, donen suport a uns territoris que lluiten contra el “centralisme agressiu” georgià!? (els georgians, per cert, són “amics” o “enemics” de la nostra “nació liberal catalana”?): manoi, quin embolic mental! Tan bé que funcionaven els casos de Txetxènia i Bòsnia per a l’imaginari liberal nostrat! I Kosovo? Kosovo era la guinda per excel·lència d’aquest discurs maniqueu: un territori castigat pels postcomunistes que, mercès al suport americà (Déu salvi Amèrica!), va ser capaç d’autodeterminar-se dels excomunistes serbis i russos. Però ara que aquests “diables rojos” –per interessos econòmics i geoestratègics, està clar, però això tant se val– donen suport als independentistes ossets i abkassis, què diran els nostres liberals anticomunistes-catalanosobiranistes?

Sens dubte se’ls podria aplicar la mateixa sentència que va emetre un predecessor d’aquests liberals dels segle XXI –el mític José Maria Carrascal– en referir-se als règims comunistes que s’anaven esfondrant a finals dels vuitanta: “¡Y ellos que tenían todas las respuestas...!”

6 comentaris:

Josep M ha dit...

Hola amic. Provo de contestar-te, a veure si em deixa. Siau.

Josep M ha dit...

OK.Ara si. Bé, jo també estic instalant el meu. www.sonicpopradio.blogspot.com. Passa-t'hi a veure què et sembla. No me n'he sortit per penjar els arxius d'audio amb un reproductor directament al blog. M'hi estic trencant les banyes pero no hi ha manera. De moment pots escoltar-me copiant l'adreça que poso. Salut.

Anònim ha dit...

Sí, però... justament el que em sobta és que Eduard Kokoity, aquest excampió de lluita que ara és president d'Ossètia del Sud (i que té passaport rus), ha declarat que vol unificar el seu territori amb Ossètia del Nord dins de la Federació Russa. Les declaracions públiques del govern d'Ossètia del Sud, doncs, no van exactament en la línia de reivindicar un estat propi, sinó en la d'integrar-se dins d'una entitat segurament menys democràtica i més "dura" que no pas Geòrgia (i això després de fer un referèndum en què, oficialment, un increïble 99% de la població va votar a favor de la independència). Qui els entengui...

(Ah, i finalment m'he decidit a obrir un xiringuito electrònic, també.)

Raül

MCA ha dit...

celebrity gossipQuail West Naples Florida

Kamen ha dit...

And trust your judgment and maturity
Then you'll be not just happy and successful,
_________________
Forum Link Building company

website builder

Luckyluke ha dit...

I’d give up my life if I could command one smille of your eyes, one touch of your hand.stock Clipartforumlinkbuilding company